Als eerste vrouwelijke Master in de Productontwikkeling aan de Artemis Hogeschool te Antwerpen, is Suzanne in haar professionele leven steeds actief in de raakvlakken van ontwerp, realisatie en productie. Zo creëert ze als grafisch vormgever talrijke catologi, video’s, affiches, flyers… vooral voor kunstenaars en kunstwerken. Tussendoor volgt ze academische leergangen tekenen, schilderen, beeldhouwen en digitale beeldvorming. Dit wisselt ze af met stages in Carara en Pietrasanta.

Als lerares informatica zet ze de eerste stappen om haar ruimtelijk inzicht, talent en gevoel in te zetten voor creaties in brons en Franse steen. Ze proeft ook van de videokunst en combineert die met haar beelden.
Voor de alerte toeschouwer combineren haar werken een soms misleidend realistisch uitgangspunt met een gevoelige intrinsieke inhoud, die zich volledig vertaalt in haar beelden van hoge technische kwaliteit. De vaak verrassende vormgeving brengt scherpe vlakken in harmonie met zachte vormen. De tweespalt man‐vrouw is daarbij één van haar leidmotieven.

website