Zoals je wellicht las in de pers gaat Rob Vanoudenhoven nu door het leven als kunstenaar.
Vanaf het moment dat hij een potlood kon vasthouden heeft hij altijd getekend en geschilderd. Misschien zat het kunstenaarschap er al van zijn geboorte in. Het lot heeft hem andere paden doen bewandelen, van fruitplukker, arbeider, kok, enquêteur, podiumbouwer, manager (muziek), radio & televisie presentator, comedian, verteller, muzikant… Twaalf stielen maar gelukkig minder ongelukken gezien hij alles met heel veel plezier deed. Het iconische televisieprogramma ” De XII werken van Vanoudenhoven” en “Robland” staan nog in menig geheugen gegrift.

De rode draad doorheen zijn parcours liet hem niet los. Tekenen, schilderen en creëren gaven hem de nodige rust in turbulente en soms hectische tijden in zijn leven. Eind jaren ’90 experimenteerde hij met andere technieken en eigende hij zijn eigen manier van werken en technieken toe. Noem het collage‐ kunst, mixed Media…

“Refining the unrefined”


, het ongeraffineerde verfijnen, is wat Rob doet, schreef een journalist ooit. Zo maakte hij een hele reeks werken waarbij hij als basis pornomagazines omtoverde tot iets verfijnds. Van goorheid naar schoonheid. Tederheid, warmte en hunkering terugbrengen zonder toe te geven aan een zekere hypocrisie die er hierrond heerst. Of die keer toen hij van foto’s van ogen met staar, afgebeeld op de pakjes sigaretten, een mooi art‐deco kunstwerk maakt.
Vaak met een vleugje humor vertelt hij zijn kijk op de maatschappij. Een toeschouwer van de wereld en van het leven. Ook van zijn eigen leven.

Een geboren verteller, in woord, beeld en kunst.

website