Als kind was ik geboeid door allerlei gevonden materialen, gesteenten, fossielen en oudheidkundige artefacten en mede door het volgen van tekenlessen, aan de academie en vaktekenschool in mijn ge‐ boortedorp, is mijn interesse in kunst en zelf kunst maken ontstaan.
Later met een stevige bagage in diverse kunstdisciplines, samen met een onderzoekende geest, heb ik besloten om een opleiding te volgen als conservator restaurator in de schilderkunst, een discipline die ik goed in de vingers had. Mijn nieuwsgierigheid en hang naar het doorgronden en beheersen van zo veel mogelijk materialen en technieken bracht mij uiteindelijk tot het werken met, de toen voor mij vrij onbekende en eigenzinnige materie, glas.

Professioneel ben ik dagelijks bezig met kunstwerken van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars en wil ik de door hen gebruikte materialen doorgronden (voelen, begrijpen, ontleden, onderzoeken). Mijn persoonlijke voorliefde gaat uit naar vrij minimalistisch en schijnbaar eenvoudig werk. Kunstwerken van de naoorlogse Belgische avantgarde, abstract constructivistische kunst, kunstenaars en kunstwerken van de groep zero en conceptueel werk laten mij niet onberoerd.

In mijn eigen glascreaties vertrek ik vanuit het materiaal zelf en van een sterke dynamische vorm die uitgepuurd wordt en evolueert.

Hieruit vloeien soms series of reeksen voort met een zeker rythme dat refereert naar de gedachte dat alles op elk niveau een onderdeel uitmaakt van een groter geheel.

website