Françoise Dragon, geboren in 1960 te Brussel en woonachtig te Haacht. Al van kindsbeen af was zij zeer creatief en experimenteerde ze met verf, stof enz…In 1992 heeft zij zich ingeschreven in de Portaelschool (academie voor kunst te Vilvoorde) om de basistechnieken onder de knie te krijgen. Het verder ontplooien gebeurde door zelfstudie. Zij schildert met olieverf en acryl en beperkt zich niet tot één stijl maar experimenteert graag, de structuur die ze teweeg brengt door te werken met verschillende materialen geven een extra dimensie en diepte aan haar werken.

In de beginjaren schilderde ze vooral de natuur, waaronder bloemen, groenten, landschappen en dieren , heel realistisch maar met de jaren evolueerde haar stijl en werden de realistische werken meer abstract en minimalistisch. Door het mixen van materialen komt ze steeds tot een boeiende creatie. Minimalistisch maar toch voelt men de aanwezigheid van de natuur. Naast schilderijen maakt zij ook creaties in keramiek. In haar keramieken beelden komt vooral de mens aan bod. Haar beelden zijn stuk voor stuk opgebouwd zonder gebruik van een mal, dat maakt iedere creatie uniek. De karakteristieke vormgeving van de kopjes en het verwerken van gerecycleerde materialen zijn kenmerkend in haar werk. De beelden worden gemonteerd op een staander van hout of ijzer dat van het schroot gered werd. Deze verweerde, verroeste materialen in combinatie met de robuuste vormgeving van de beelden geven het geheel een unieke uitstraling.

Doordat de beelden afgewerkt worden met een roeste, kopergroene of grijze patina wordt de illusie gewekt dat ze met andere materialen vervaardigd werden of uit steen gehouwen zijn.
Zij heeft reeds vele groeps‐ en individuele tentoonstellingen gedaan sedert 1993 (Benelux–Frankrijk).
Zij is lid van de Europese Kunstverdienste MAEKV ‐ Globalart.

Website