Del Bosque, geboren in 1960 in Sint Agatha‐Berchem, groeide op als jongste spruit in een gezin met vier kinderen. De kleine Del Bosque keek op naar zijn kunstzinnige vader die zelf enkele doeken schilderde. Het werk Maria is nog altijd in het bezit van de familie. Als kleine jongen vergezelde hij zijn ouders nu en dan op koffiebezoek bij Paul Delvaux. Hij verdiepte zich in het oeuvre van bekende kunstenaars en start‐ te zijn verzameling met litho’s van onder andere Salvador Dali, Miró en Picasso. Op buitenlandse reizen plande hij steevast bezoeken aan tentoonstellingen, musea en cultuurevenementen.

Hoe ouder hij werd, hoe groter de drang om zelf kunst te maken. Achter zijn schildersezel probeert hij tal van stijlen en technieken uit. Inspiratie vindt hij in zijn rijk gevulde leven van vroeger en nu.
Hij daagt zichzelf uit om letterlijk en figuurlijk buiten de lijntjes te schilderen. Zo oefent hij met verschillende materialen en experimenteert hij met nieuwe technieken. Hij houdt er bijvoorbeeld van om eerst structuur aan te brengen voor meer diepte en beweging. Felle basiskleuren verlenen zijn creaties een dynamische en warme uitstraling. Zijn door de jaren heen opgebouwde collectie prijkt regelmatig op tentoonstellingen en vernissages. Del Bosque’s missie bestaat erin om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Elke artistieke ziel verdient de kans om kunstwerken te kopen. Dankzij de democratische prijzen krijgen zijn schilderijen regelmatig een nieuw leven in een ander interieur en kan Del Bosque zijn inspiratie blijven botvieren in nieuwe werken. Stuk voor stuk creaties waarin hij zijn hart en ziel legt.

website