Bart Thomas is een beeldhouwer die boeiende abstracte sculpturen maakt. Momenteel creëert hij in zijn atelier in Grimbergen sculpturen uit mixed media.

“Ik streef ernaar om aantrekkelijke niet-figuratieve 3D beelden te creëren aan de hand van een combinatie van geometrische strak gebogen lijnen, cirkels, bogen en tussenruimtes. Een goed beeldhouwwerk straalt energie en beweging uit, is langs alle zijden boeiend en geeft een gevoel van evenwicht.

Het is voor mij een steeds weerkerende uitdaging om een sculptuur zo puur en envoudig mogelijk te houden en om de geometrische relaties te benadrukken. De weerkerende elementen in min beelden zin de sierlijkheid van de lijnen, de harmonieuze vormen en de boeiende textuur.

Ik hou van het spel van licht en schaduw dat ontstaat door de creatie van holle en bolle vormen, van de beelden die er staan also ze gewichtloos zijn.

Mijn inspiratie is erg divers – patronen in de natuur, foto’s of alledaagse voorwerpen. Soms begint een idee voor een sculptuur met een glimp van iets wat ik visueel boeiend vind; een andere keer komt min inspiratie uit mijn visuele geheugen”.

website