Gerda houdt van zoeken en experimenteren maar wanneer ze nieuws ontdekt houdt ze het reeds voor bekeken en graaft naar nieuwe bronnen. Vandaar een grote verscheidenheid in vormgeving en technieken.

“Mijn thematiek is niet altijd doordacht, de beelden dienen zich zelf aan wanneer je ervoor voor open staat ”

Hoewel de onderwerpen spontaan opborrelen, worden de ideeën verder gekneed en afgedwongen. Vele werken zijn op de natuur gebaseerd, al tonen ze niet altijd een evidente gelijkenis. Andere zijn uit stress en spanning ontstaan, soms in temperamentvolle ruwe structuren en elders in een meer geraffineerde textuur.

Ze stelt zich vragen: wat is goed en wat is slecht? Zij onthult de laatste boom door er een beschuttend huis rond te bouwen en ziet m als symbool van onze ontwortelde wereld.

Haar werk is puur en universeel. Gerda is luisterbereid en bouwt haar wereld op zoals het door het leven wordt aangeboden, soms geometrisch en vlak, maar morgen speels als de willekeurige natuurgrillen.

Kleef geen label op haar, steek haar niet in een hokje, ze wil zo creatief mogelijk zijn, experimenteren en uitgedaagd worden.

Intussen zijn haar werken over de wereld verspreid : Hong Kong, Amerika, Dubai, Zwitserland, Parijs, Amsterdam, …

website