Gis De Maeyer volgde opleiding beeldende kunsten in de Kunstacademie van Aalst bij Marc De Bruyn, alsook in de kunstacademies van Anderlecht en Sint Niklaas.Haar immer gracieuze beelden van adolescentes roepen een sfeer van bekoorlijkheid en verstilde emoties op. haar inspiratie vindt ze vooral bij jonge vrouwen wier kwetsbaarheid en tederheid, ingetogenheid en rust uitdrukking krijgen van een intens “joie de vivre” . 

Gis de Maeyer bezit het talent om op volstrekt ongekunstelde wijze het leven in beeld te brengen, letterlijk. Verrassen door de intimiteit van de eenvoud lijkt de opdracht die de kunstenares aan elk van haar sculpturen meegeeft…dit is een geschenk dat verder reikt dan onze ogen.

Kunsthistoricus Paul Verbraeken


Werken van haar bevinden zich in kunstcollecties in eigen land, Frankrijk, Zwitserland, Israël en de USA.

Tentoonstellingen in Brussel (Beaux-Arts), Antwerpen, (in permanentie bij ‘Leonhard’s Gallery’ ) , Gent, Knokke, Namen, en op buitenlandse kunstevenementen onder meer in Nederland (Utrecht) Frankrijk (o.m. in Rijsel Beaune) en in het kader van “25 Anni di Scultura in Europa” in het Italiaanse Portemaggiore.

In opdracht van stad Ninove creëerde ze het levensgrote beeld ” De Twijnster” als een hulde aan de eens zo bloeiende weefnijverheid in het Denderstadje.