Ik wil de kijker beroeren door schoonheid en elegantie. Het is een streven naar balans en rust. Puurheid is wat ik zoek.

Na en opleiding Vrije Keramiek bij Jos Schrynemakers kreeg Brigitte Aendekerk in 2001 de boetseermicrobe te pakken en startte ze de opleiding Vrije Keramiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Sint-Truiden? in 2005 studeerde ze glansrijk af en behaalde ze de stadsprijs in de discipline Keramiek, onder leiding van Ida Deroy met specialisatie porselein. Daarna volgt ze nog 2 jaar tekenen aan de Haspengouw academie.

In 2008 maakt Brigitte de onverwachte keuze om Beeldhouwen te gaan volgen aan de Stedelijke Academie voor Scone kunsten in Hasselt : boetseren en mallen maken, met de steun van docent Diane Gielen tot 2014.

Ze werd gaandeweg geïnspireerd door kunstenaars als Degas, Mariana Abramovich en Ulay, Louise Bourgeois, Marcel Duchamps en Lotta Blokker. Ze gaat op zoek naar haar eigen thema en komt uit bij haar eigen onverwerkte emoties. Wanneer ze in 2016 afstudeert komt Brigitte met een pakkende tentoonstelling “Some-we-one” . Ze is er in geslaagd haar fragiele toets te leggen in levensgrote beelden die je niet onberoerd laten.

website