Melting – ­Fusing -­ Cating – ­Slumping .

Lydia begon pas op latere leeftijd te werken met glas.
Eerst legde ze zich toe op schilderen, graveren en zandstralen op allerlei objecten. Sinds een paar jaar beschikt ze in haar atelier te Vossem over een moderne glasoven waardoor ze haar passie volledig kan beleven. Fusing, smelten, buigen en gieten van glas en kristal hebben voor haar geen geheimen meer waardoor unieke en verrassende creaties ontstaan. De basistechnieken leer­de ze gedurende 7 jaar in de Mechelse Academie en het IKA.

Haar laatste werken combineren vaak allerhande metalen met glas of kristal, waardoor de werken een andere dimensie krijgen.

Door de inval van zonnelicht of een andere lichtbron komt het kris­ tal in de objecten helemaal tot leven en het kleurenspel varieert naargelang de lichtintensiteit. In sommige werken contrasteren de kleuren heel fel met het donkere strakke ijzeren frame dat het kristal omsluit.

  • Lokale en landelijke evenementen zoals de ‘ArTies­ tenToer’ en ‘Furament’ te Tervuren, de ‘Kunstroute’ in Mechelen, internationale Glas­Keramiek markt te Haacht, Kust­kunst te Blankenberge en een duo ten­ toonstelling met L. Coppens te Ternat en Vossem.
  • Deelname aan expo’s in Duisburg, Sterrebeek, Ka­pelle­-op­-den­-bos en Overijse, in Lommel, Tervuren, in ‘De Kazematten’ van Menen.
  • In 2018 waren er groepstentoonstellingen in ‘Den blank’ te Overijse, met de YAT, in ‘hoeve Noteng­ hem’ te Nossegem, deelname aan de grote inter­ nationale VERRE SHOW in de Médiacité te LIEGE
  • Kleine expo voor de Rotary in het Koloniënpaleis te Tervuren

website