De Antwerpse illustrator en graficus woont en werkt al 8 jaar in Londen. Naast zijn eigen werk wordt hij vaak gevraagd voor in­ ternationale klanten en culturele instellingen zoals de BAFTA’s (de Britse oscars) en de Welsh National Opera, waar hij ook prijzen voor gewonnen heeft. Voor de laatste heeft hij een World Illustration award in de wacht gesleept voor zijn interac­ tieve installatie gebaseerd op de opera: het Sluwe Vosje. Ook vorig jaar is Xavier in de prijzen gevallen voor zijn reeks, Typo­ graphic Bacteria.

Xavier spiegelt zichzelf en zijn werk op de natuur waar er veel kruisbestuivingen voorkomen. Insecten en bloemen die elkaar nabootsen en elkaar voortdurend in de luren leggen. Hij vraagt zich in zijn werk af waarom de mens nood heeft om alles in vak­ jes te stoppen, terwijl de natuur ongedwongen zijn gang gaat. In de Troost toont hij zijn nieuwe kleurrijke reeks,

Hyper Flora

waar hij de bloem als een ‘architecturale tempel’ beschouwt die via je smartphone tot leven komt met augmented reality. Ook zijn uitgesneden Bombus Hybrid wordt getoond, waar de bezoeker zelf kan oordelen of het meer plantaardig of dierlijk is.

  • Geboren in Antwerpen in 1985, als kind in Israël en Australië gewoond.
  • Master in de beeldende kunsten ­ Sint Lucas Antwerpen KDG
  • Verhuisd naar Londen in 2014 en fulltime graficus/illustrator
  • Winnaar van een World Illustration Award in 2020 en 2021

website