David Khmaladze, een beeldhouwer, Georgiër van afkomst maar woonachtig in Antwerpen. Hij beschikt er over zijn eigen kunststek ­ “Atelierdevka”, waar hij multi­ disciplinaire kunstwerken creëert en ook tentoon stelt. “Atelierdevka” wordt ook ingezet voor groepstentoonstellingen, workshops en diverse culturele evenementen. David Khmaladze is de schepper van twee monumenten, die in Georgië tentoongesteld zijn: “Medea With Golden Fleece” en “Prometheus”.

Sinds 1990 woont hij en leidt hij zijn kunstzinnig bestaan in België, en werkt er samen met diverse Belgische en Nederlandse galeries.
Sommige van zijn werken zijn verworven door het Museum voor Moderne Kunst van de Nederlanden en het museum Ton Schuiten.

Als beeldhouwer heeft David Khmaladze steeds verder gezocht naar nieuwe materialen en diverse media. Hij experimenteerde graag met vormen, materialen en afmetingen. Voor hem is zijn beroep als kunstenaar tevens een roeping, en

een blijvende ononderbroken zoektocht naar een imaginaire wereld zonder grenzen.

  • Geboren in Georgië, maar woont nu in Berchem.
  • Basisopleiding beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten te Tbilisi. Nadien studeerde hij in Praag.
  • Hij stelde tentoon op talloze internationale kunstwedstrijden, tentoonstellingen en kunst­ markten.
  • Sommige werken staan in het Museum voor Moderne Kunst van de Nederlanden en het museum Ton Schuiten, verder in bezit van private verzamelaars in België, Nederland en Frankrijk, en in diverse Europese Galeries voor Hedendaagse Kunst.

website