Els en Tom Bleijenberg houden zich met veel passie bezig met het maken van humoristische, kleurrijke en vrolijke dierfiguren. 

De bijzondere creaties worden met de hand opgebouwd uit klei. Ze worden speels en met veel fantasie én plezier gevormd. Elk werkstuk is uniek, krijgt een eigen, bijpassende naam en wordt door hen gesigneerd.

In eerste instantie maakte Els alle dieren. Het glazuren deden ze samen. Na 40 jaar leraar te zijn geweest houdt ook Tom zich nu bezig met het boetseren. Het glazuren (met onder- en bovenglazuur) en het ontwerpen doen ze nog steeds samen. Met kleur, het glazuren, en structuur geven ze hun creaties karakter.

Hun unieke werk, dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt, is regelmatig in galeries, beeldentuinen en op kunst-/keramiekmarkten in Nederland en België te vinden. Ook werken ze regelmatig mee aan diverse kunstroutes.

Hun ‘Keramiek met een Glimlach’ is, zover bekend, in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika in particulier bezit.

website