Zijn basisopleiding voor het werken met gips verliep heel spontaan in het atelier van zijn vader, zelf een professioneel artiest. Voor het modelleren en beeldhouwen werkte Christian met verschillende natuurlijke, al dan niet samen­gestelde materialen. Hun specifieke verkleuringen vinden hun toepassing bij de afwerking. De kunstwerken zijn dan ook vruchten van voortgezet onderzoek naar uiteenlopen­ de composities van natuursteen, terracotta of hout. Voor de beeldhouwkunst levert het relatief zeldzame amalgamen op. Figuratief werk gemaakt in gips geassoci­eerd met verschillende materialen, zoals marmer, ijzer, ko­per, hout, terracotta, dierlijk bot, brons, leer …

De ontwerpen zijn resoluut eigentijds, soms beïnvloed door primitivisme, maar steeds geladen met gevoel en emotie. Met andere woorden, expressie is alom tegenwoordig.

Sculptuur met een humanistisch thema dicht bij de werkelijkheid, maar met vervormde, ver­ sterkte proporties die personages vertegenwoordigen die vaak in een abstracte omgeving worden geplaatst.
Ook het maken van tuinbeelden in getint beton en natuursteen.

  • Geboren in 1953 in Schaarbeek in een kunstenaarsfamilie uit Frioul.
  • Autodidact
  • Meerdere tentoonstellingen in binnen­ en buitenland.

website