Tijdens Kunst in de Troost presenteert de vriendenkring vd Troost vzw voor de 9de maal een Champagne met gepersonaliseerde capsule & etiket met beperkte oplage.

Francis Méan ontwikkelde de verschillende elementen voor de champagne.

Voor een reeks van tien etsen kreeg Méan inspiratie van “de tien woorden”, eenvoudige en fundamentele herkennings- tekens voor onze maatschappij. God spreekt de woorden uit op de berg te midden van vuur, waar Mozes ze hoort.
Elke ets heeft een diagonale lijn, die de berg voorstelt. “Het vierde woord is in menig opzicht interessant. Onderhoud de sabbat als een heilige dag. Bestaan is leven en actief leven. Maar het is belangrijk om stil te staan en op adem te komen. De 7de dag is dus niet alleen een rustdag maar ook een dag van overdenking, een tijd om de tijd te overwegen. De nadruk ligt op de gele kleur, het oneindige licht in de lucht en de blauwe kleur, die de oneindige diepte van de oceaan peilt. Tussen twee bergen herinnert het cijfer 7 aan de zevende dag, dag van rust.”
De ets wordt verkocht tijdens Kunst in de Troost.
De opbrengst van de champagne en de kunstwerken is t.v.v. de restauratie van de Basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Troost.

Champagne Chapuy is een familiale onderneming van 8ha, gevestigd in Oger – Côte des Blancs – Departement Marne. De finesse en het subtiele van de Chardonnay verbonden aan de Pinot Noir en de Pinot Meunier geeft aan deze Cuvee een uitzonderlijke soepelheid. Deze Champagne laat zich degusteren bij elke gelegenheid. Degusteren op een temperatuur van 8° 54% Chardonnay – 23% Pinot Noir – 23% Pinot Meunier. In het donker bewaren. Sinds 1 januari 2019 draagt Chapuy de certificering “duur- zame wijnbouw” zonder enige herbiciden noch pesticiden

  BESTELformulier

  NAAM (verplicht)

  VOORNAAM (verplicht)

  besteltdoos/dozen Champagne Chapuy Brut Tradition met gepersonaliseerde capsule & etiket "Troost editie 9" aan 140€,-per doos van 6 flessen van 75cl.
  En stort op nummer BE57 0689 0514 6635 van de vriendenkring van de Troost vzw, troostraat 2 te B-1800 Vilvoorde met vermelding "Champagne voor de Troost 2022 "
  Zorg ervoor dat naam & adres duidelijk vermeld is op de bankoverschrijving!

  Uw gegevens :

  straat (verplicht)

  huisnummer (verplicht)

  extra adres info (indien nodig)

  gemeente (verplicht)

  postnummer (verplicht)

  een telefoonnummer waar we je kunnen bereiken (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  u krijgt van ons een bevestigingsmail