De Vriendenkring van de Troost vzw presenteert voor de 6de maal een Champagne met gepersonaliseerde capsule & etiket met beperkte oplage.

Een must voor verzamelaars!

Neem maar eens een kijkje op de volgende sites chamcap, openoog , allCapschampagnecapsules verzamelen

Francis Méan (°1952 , Luik)

woont en werkt in Leuven.
Hij maakt etsen, schilderijen en sculpturen, die hun weg al hebben gevonden naar musea, bedrijven, privécollecties en zelfs het Hof.Ter gelegenheid van 550 jaar kloostergemeenschap karmelietessen te Vilvoorde, maakte Francis Méan een originele gravure, die afgebeeld wordt op het etiket en op de capsule van de Champagne Troost 550.

God spreekt de woorden uit op de berg te midden van vuur. Elke ets heeft een diagonale lijn, die de berg voorstelt.

“Voor het project nam ik als centraal punt “de berg” met een jn kruis bovenop. Onderaan is de symboliek een- voudig: de woestijn (oker) staat symbool voor de eenzaam- heid waarin iedereen zichzelf moet vinden. Een rode okerlijn is de scheiding met de tweede zone. Het midden, een zone met groene kleuren – de symboliek van het leven, staat voor vitaliteit en hoop. De top is een berg die Golgotha zou kun- nen zijn, maar evenzeer de berg Karmel, het symbool van de zusters van O. L. Vrouw van Troost. “

De ets wordt verkocht tijdens Kunst in de Troost.
De opbrengst van de champagne en de kunstwerken is t.v.v. de restauratie van de Basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Troost.

De Champagne met capsule en etiket Troost 5 wordt verkocht per minimum aankoop van 1 karton van 6 flessen van 75cl aan de prijs van 130,- btw incl. 

Champagne Chapuy is een familiale onderneming van 8ha, gevestigd in Oger – Côte des Blancs – Departement Marne. De finesse en het subtiele van de Chardonnay verbonden aan de Pinot Noir en de Pinot Meunier geeft aan deze Cuvee een uitzonderlijke soepelheid. Deze Champagne laat zich degus- teren bij elke gelegenheid. Degusteren op een temperatuur van 8°

54% Chardonnay – 23% Pinot Noir – 23% Pinot Meunier. In het donker bewaren. Beperkte oplage.

Deze Champagne laat zich degusteren bij elke gelegenheid!

BESTEL NU!