De Vriendenkring van de Troost vzw presenteert voor de 5de maal een Champagne met gepersonaliseerde capsule & etiket met beperkte oplage.

Een must voor verzamelaars!

Neem maar eens een kijkje op de volgende sites chamcap, openoog of chamusant.

Francis Méan (°1952 , Luik)

woont en werkt in Leuven.
Hij maakt etsen, schilderijen en sculpturen, die hun weg al hebben gevonden naar musea, bedrijven, privécollecties en zelfs het Hof. Voor een reeks van tien etsen kreeg Méan inspiratie van de tien woorden, “eenvoudige en fundamentele herken- ningstekens voor onze maatschappij”.

God spreekt de woorden uit op de berg te midden van vuur. Elke ets heeft een diagonale lijn, die de berg voorstelt.

Francis Méan : het 2e woord is meer dan interessant want bij het letterlijk lezen is “U mag geen beeld of afbeelding maken”, moeilijk te symboliseren.

Wetende dat het volk,  aan wie deze tekst gericht was uit Egypte kwam, en dat de Egyptenaren een massa goden hadden, vertegenwoordigt Egypte in zekere zin een afgodische cultuur. Achter de blauwe hemel staan 3 kleine pyramides. Bovenaan bevindt zich de <bet>, 2e letter van het Hebreeuwse alfabet, overeenkomend met het cijfer 2.

Een ets “het 2e Woord” wordt verkocht tijdens Kunst in de Troost. De opbrengst van de Champagne & De Kunst in de Troost is ten voordele van de restauratie van de Basiliek Onze- Lieve-Vrouw van Troost.

De Champagne met capsule en etiket Troost 5 wordt verkocht per minimum aankoop van 1 karton van 6 flessen van 75cl aan de prijs van 130,- btw incl. 

Champagne Chapuy is een familiale onderneming van 8ha, gevestigd in Oger – Côte des Blancs – Departement Marne. De finesse en het subtiele van de Chardonnay verbonden aan de Pinot Noir en de Pinot Meunier geeft aan deze Cuvee een uitzonderlijke soepelheid. Deze Champagne laat zich degus- teren bij elke gelegenheid. Degusteren op een temperatuur van 8°

54% Chardonnay – 23% Pinot Noir – 23% Pinot Meunier. In het donker bewaren. Beperkte oplage.

Deze Champagne laat zich degusteren bij elke gelegenheid!

BESTEL NU!